• Tweet This!
  • Digg it!
  • Add to Delicious!
  • Share on Facebook!
  • Share on Reddit!
  • Stumble it
  • Add to Technorati Favorites
  • Subscribe by RSS

Programma’s om online foto’s te bewerken

 

foto bewerkenOnline is er steeds meer mogelijk en kinderen gaan vaak al jong aan de slag met het online kleuren van kleurplaten en afbeeldingen. De iets oudere kinderen kunnen ook achter de computer gestimuleerd worden om creatief te zijn, bijvoorbeeld door het bewerken van foto’s. Met verschillende online programma’s kunnen er echte kunstwerken ontstaan. Maar ook de ouders kunnen hun foto’s mooier maken met een kleine bewerking zoals meer of minder contrast toevoegen of de rode ogen wegwerken.

Programma’s

De meeste online programma’s werken gratis en eenvoudig door de foto op de site te uploaden. Er hoeft dus geen programma op de computer geïnstalleerd te worden. Een voorbeeld van een uitgebreid programma is Fotoflexer. Verschillende filters kunnen worden toegepast zoals filmkorrel en neon, maar er kunnen ook kleuren van kleine selecties worden vervangen wat zorgt voor leuke en bijzondere effecten. Het online programma Pixir kent twee varianten. Een simpele basisvariant voor standaard bewerkingen zoals tekst toevoegen, helderheid en kaders en een uitgebreide variant waar meer gereedschappen beschikbaar zijn. Met PIZAP kunnen meerdere foto’s eenvoudig bij elkaar gevoegd worden.

Printen en afdrukken

Het beeld van een koelkast volgehangen met kindertekeningen is nog geen verleden tijd door de komst van alle digitale technieken. De digitale kunstwerken kunnen heel eenvoudig geprint worden. Wat nog leuker is om de mooist bewerkte foto af te laten drukken en op de kinderkamer op te hangen. Zo krijgt de kamer een speels en persoonlijk tintje.

Gaat uw kind aan de slag met het bewerken van foto’s kies dan met hem of haar de foto uit en upload deze samen op de website. Zo weet u zeker dat uw kind niet op vreemde website komt en veilig aan de slag kan met het bewerken van foto’s.

Tags: ,

 
 
 

Reacties zijn gesloten..