• Tweet This!
  • Digg it!
  • Add to Delicious!
  • Share on Facebook!
  • Share on Reddit!
  • Stumble it
  • Add to Technorati Favorites
  • Subscribe by RSS

Wat is Habbo?

Habbo is een online community die zich richt op tieners van 12 tot 18 jaar. Om het spel te kunnen spelen is een account vereist. Met dit account ontwikkel je een eigen virtueel personage in het spel en krijg je een eigen kamer in het hotel. Spelers tussen de 12 en 16 jaar hebben toestemming van hun ouders nodig om een account voor Habbo aan te maken. Een account kan gratis aangemaakt worden en ook het spel kan zonder kosten gespeeld worden, maar om gebruik te maken van extra’s, zoals extra meubels, moeten er credits gekocht worden. Spelers jonger dan 16 jaar moeten toestemming van hun ouders hebben om de credits te kunnen kopen.

Veilig spelen
imagesHet Habbo hotel is dagelijks geopend van 6.30u tot 1.30u. Tijdens de openingstijden zijn er altijd moderators aanwezig. Dit zijn mensen die geselecteerd zijn om de online community in de gaten te houden. Deze mensen zijn te herkennen aan de speciale insigne van de Habbocrew. Als een speler zich niet prettig voelt in de online omgeving kunnen de moderators ingeschakeld worden via de helpknop. Zij kunnen indien nodig waarschuwingen uitdelen, spelers uit kamers verwijderen en zelfs de toegang tot het hotel ontzeggen.
Honderden woorden en opmerkingen die niet passend zijn binnen de omgeving van het spel worden automatisch geblokkeerd. Hierbij te denken aan seksistisch of racistisch getinte opmerkingen.

Aan de slag
Een eigen account kan aangemaakt worden via sociale media zoals Facebook of Hyves, maar het kan ook via een e-mailadres. Zodra je een eigen account hebt kun je direct starten met het spel door een eigen kamer uit te zoeken. In de kamer wordt uitleg gegeven hoe er gelopen en gechat kan worden, maar ook hoe je de kamer aankleed met meubels. De eerste meubels zijn gratis te gebruiken en kunnen niet geruild worden met andere spelers. Om met andere spelers te kunnen ruilen, moeten meubels met credits aangekocht worden. Hierna kan de rest van het hotel ontdekt worden. Er zijn verschillende openbare ruimtes en er kunnen spelletjes gespeeld worden. Vrienden maken of andere kamers bezoeken, behoort ook tot de mogelijkheden.

Klik hier voor directe toegang via Facebook!